Vad är en klubb inom motorsport?

clubs engaged in motorsports in Sweden,Som det redan i inledningen av denna sida beskrivits så finns det flera olika klubbar som bedriver motorsport i Sverige och att dessa även ingår i serier där de tävlar mot varandra. Nu kommer inte alls detta att på något sätt säga vad en klubb inom motorsport är, utan bara att de finns och en liten del av vad de gör. När det ska beskrivas vad en klubb inom motorsport är så kommer detta i stort sett att bli som att beskriva vilken förening eller klubb som helst. Här spelar det ingen roll om det är porslinsmålning eller motorcross som är huvudingrediensen.

En klubb och förening fungerar i princip alltid på samma sätt. I motorsportklubben kommer det att finnas en styrelse och sedan kommer det att finnas medlemmar. Nu kommer det förvisso att vara så att de som sitter i styrelsen även kommer att vara medlemmar. Den enda skillnaden kommer då att vara att de har utsetts att sköta och driva klubben, vilket då kommer att göra dem till medlemmar med lite mera makt än andra. Hur som helst brukar det i klubbar och föreningar normalt sett inte förkomma några problem med maktpositionerna, utan här handlar det om att ha roligt och utöva något som alla i klubben gillar.

Precis så går det alltså till i en motorsportklubb också, och här kommer du som är intresserad och vill börja tävla inom motorsport att kunna bli medlem och ta dina första stapplande steg i sporten. Här kommer det då att bero på om klubben är stor eller liten gällande hur lång tid du blir kvar. Är klubben stor kommer det att finnas stora möjligheter att utvecklas. Om det är en liten klubb kanske du kommer att bli den som växer ur den och behöver en annan klubb för att kunna vidareutvecklas inom sporten.

Leave a Reply