Var finns det motocrosstävlingar?

motocross racesAtt fråga var det finns motorcross tävlingar är förmodligen som att fråga var det växer potatis. Kanske finns det inte lika många banor för denna sport som det finns åkermark att odla på, men du kommer med all säkerhet inte att vara den som kan missa att finna en motocross bana när du har intresset av denna sport. Här kan du då vilja finna den av anledningen att du vill finna en klubb du kan bli medlem i och börja utöva sporten, eller så kan det helt enkelt bara vara för att du är den som gillar att se sporten och andra som tävlar inom den.

När du söker efter en motorcross tävling så kommer dessa aldrig att vara långt ifrån dig. Här finns det klubbar och banor från söder till norr, och det enda som kan hända dig är att du behöver åka några mil för att finna den. Nu är det dock skillnad på vissa banor då dessa då inte har en giltig Svemo-licens. Detta betyder då att den stora skillnaden är att de inte får vara med vid tävlingar som ingår i några registrerade serier, och ej heller vid internationella stortävlingar. För att öva och träna på så passar naturligtvis att banor bra.

Just nu så finns det 183 stycken motocross banor i Sverige som faktiskt har en Svemo-licens. Detta betyder då naturligtvis att det kommer att finnas lika många eller flera motocross klubbar. Om du då ser till att det i Sverige finns lite under 300 stycken av det som kallas för städer, så kommer du då genast se att problemet med att finna en bana för motocross i din närhet inte kommer att existera. Kanske är just motocross den sport inom motorsporten som har ökat mest inom Sverige under de senaste åren, och det verkar även inte gå att se något slut på detta fenomen.

Leave a Reply